Tutaj powinien być opis

Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania - 7.11.2019r.

W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania w dniu 7 listopada uczniowie klas 4-8 przygotowywali  zdrowe jedzenie z przyniesionych przez siebie produktów.

Klasy 1-3 i 7-8 przygotowały plakaty na temat  zdrowego i niezdrowego jedzenia.

Gościliśmy w tym dniu szkolną pielęgniarkę p. Dorotę Graczyk, która wygłosiła bardzo ciekawy wykład dotyczący "Zasad zdrowego odżywiania."

Następnie uczennice Julia Galuba i Ada Sypniewska z klasy 8 przedstawiły prezentację dotyczącą zasad zdrowego odżywiania się.

Pani Sylwia Bojko-Brzychcy i pani dyrektor Małgorzata Muchlewicz dokonały podsumowania Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Z inicjatywy pani dyrektor uczniowie otrzymali w tym dniu po zdrowym owocu (jabłko lub gruszka).

Celem uroczystości zorganizowanej przez panią Anetę Matuszewską i panią Sylwię Bojko-Brzychcy było promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.

 

                            Nasze hasło:    "Odżywiaj się zdrowo"