
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania - 7.11.2019r.
W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania w dniu 7 listopada uczniowie klas 4-8 przygotowywali zdrowe jedzenie z przyniesionych przez siebie produktów.
Klasy 1-3 i 7-8 przygotowały plakaty na temat zdrowego i niezdrowego jedzenia.
Gościliśmy w tym dniu szkolną pielęgniarkę p. Dorotę Graczyk, która wygłosiła bardzo ciekawy wykład dotyczący "Zasad zdrowego odżywiania."
Następnie uczennice Julia Galuba i Ada Sypniewska z klasy 8 przedstawiły prezentację dotyczącą zasad zdrowego odżywiania się.
Pani Sylwia Bojko-Brzychcy i pani dyrektor Małgorzata Muchlewicz dokonały podsumowania Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Z inicjatywy pani dyrektor uczniowie otrzymali w tym dniu po zdrowym owocu (jabłko lub gruszka).
Celem uroczystości zorganizowanej przez panią Anetę Matuszewską i panią Sylwię Bojko-Brzychcy było promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.
Nasze hasło: "Odżywiaj się zdrowo"